Excite

Interesse in een gratis navigatiesysteem?

Heb jij een Android telefoon en interesse in een gratis navigatiesysteem? Goed nieuws! Nadat Google eerst alleen in het buitenland gratis navigatiesoftware aanbood aan bezitters van een telefoon met Android besturingssysteem, is deze software nu ook in Nederland de markt aan het veroveren. Het enige dat je hoeft te doen, is deze software te installeren.

Installatie en gebruik van Android navigatie

Om gebruik te maken van het gratis navigatiesysteem van Google, kijk je allereerst of je al Google Maps hebt geïnstalleerd. De navigatiesoftware is namelijk een uitbreiding op Google Maps. Heb je Google Maps al op je telefoon? Dan hoef je deze enkel bij te werken naar de nieuwste versie. Het gratis navigatiesysteem wordt dan meteen geïnstalleerd. Heb je nog geen Google Maps, dan installeer je dit via de softwarewinkel op je telefoon.

Na de installatie van je navigatiesysteem

Wanneer je de software eenmaal hebt geïnstalleerd, kan je er mee gaan werken. Er zijn drie manieren waarop je een bestemming kan zoeken of invoeren:

  • Via de standaardzoekfunctie van Google Maps. Via deze zoekfunctie kan je op zoek gaan naar (een deel van) een adres, maar ook naar een speciale bestemming, zoals een tentoonstelling.
  • Bestemming aanklikken op de kaart van Google Maps.
  • Toekomstmuziek: op de Engelstalige versie van Google Maps is het al mogelijk om via spraak een bestemming op te zoeken.

Navigeren in Google Maps

Wanneer je je bestemming eenmaal gevonden hebt, kun je kiezen voor de optie Navigeren. Google Maps leidt je dan zonder overbodige toeters en bellen naar het gewenste adres. Tijdens je reis houdt Google Maps je op de hoogte van de actuele verkeerssituatie.

Addertje onder het gras?

Een gratis navigatiesysteem... dat klinkt te mooi om waar te zijn. Toch is Google Maps mét navigatiemogelijkheid echt gratis. Wel betaal je uiteraard datakosten; deze kunnen in het buitenland snel oplopen. Om niet bij thuiskomst voor een onaangename verrassing te staan, is het dan ook niet aan te raden om het navigatiesysteem in het buitenland te gebruiken.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020