Excite

Leer gratis online tekenen

Leren tekenen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Tegenwoordig kun je gratis online leren tekenen. Een handige site om te beginnen met tekenen is learn-to-draw.com. De site begint met een inleiding over verschillende manieren van denken, om je op die manier artistieker te laten denken. Vervolgens staan er leuke oefeningen, zoals bijvoorbeeld een tekening op de kop na tekenen. Alle basisbeginselen van het tekenen leer je op deze website. Ben je er klaar voor? Dan heeft de site ook nog pagina's over mensen leren tekenen en karikaturen leren tekenen.

Vind je deze site te theoretisch en ga je liever direct aan de slag om online te tekenen? Probeer dan de website drawingnow.com. Je vindt hier uitgebreide tutorials over hoe je verschillende onderwerpen moet tekenen. En deze tutorials zijn erg uiteenlopend. Je kunt een leeuw leren tekenen, maar er staan ook tutorials om levensechte portretten te tekenen. De tutorials zijn gemaakt als filmpjes, met elke stap apart. Het enige wat je dus hoeft te doen is de stappen te volgen en voor je het weet heb je net zo'n mooie tekening op papier staan als de website voordoet.

Wil je na al die tekenoefeningen gewoon even ontspannen? Probeer dan iSketch eens. Dit is een spelletje dat je met spelers van over de hele wereld kunt spelen, maar ook gewoon met je vrienden. De website geeft jou een woord dat je moet proberen te tekenen. Binnen de opgegeven tijd moeten de andere spelers het woord proberen te raden. En let op, sommige woorden zijn moeilijker te tekenen dan je denkt!

 (photo © stubey32)

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021