Excite

Gratis scanner nodig voor je software?

Een gratis scanner voor software vind je natuurlijk online. Maar moet je nu kiezen voor een virusscanner of eentje die zich speciaal richt op het verwijderen van spyware?

Het liefst download je sofwarescanners die op beide controleren. Een eerste tip voor deze gratis scanner is de antivirussoftware van AVG. Op free.avg.com kun je deze downloaden. Behalve dat AVG je computer beschermt tegen virussen, controleert hij ook op spyware en biedt hij basisbescherming tegen rootkits.

Er zijn ook diverse scanners voor sofware die je eerst gratis kunt gebruiken om daarna pas te betalen. Dit is ideaal voor iedereen die nog niet zeker weet welk programma het makkelijkste en natuurlijk ook het prettigste werkt.

Als je zoekt op 'virusscanner' of 'spyware verwijderen' kom je al flink wat hits tegen voor betaalde scanners. Meestal kun je tot dertig dagen gratis gebruikmaken van deze software. Na het installeren begint je proefperiode. Als je elke maand een ander programma uitprobeert, kun je niet alleen ontdekken welk programma het beste bij je past, maar heb je ook eerst een lange tijd gratis bescherming voor je computer.

Wat met gratis scanners voor software wel het geval is, is dat er in sommige gevallen minder onderzoek wordt gedaan naar virussen, spyware en meer. Gratis programma's worden soms ook niet even vaak bijgewerkt als betaalde programma's. Wil je je zakelijke computer beschermen, dan kun je beter kiezen voor betaalde scanners. Is je scanner alleen voor thuisgebruik, dan kan een gratis scanner als AVG prima volstaan.

Wil je trouwens het goede werk van gratis virusscanners steunen? Dan kun je altijd een donatie doen als je tevreden bent. Zo behoud je gratis programma's waar je later zelf profijt van kunt hebben.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021