Excite

Gratis sjablonen en tips voor Powerpoint

Uit ervaring weet je vast dat achtergronden in powerpoint-presentaties best saai kunnen zijn. Met zelf sjablonen maken kan je dit oplossen, maar als je weinig tijd hebt, zal je de volgende sites met gratis sjablonen (ook wel templates genoemd) zeker kunnen appreciëren. Ook geven we je nog wat tips mee voor betere presentaties.

Een veelbelovende nieuwkomer is TemplatesWise.com. Alle sjablonen zijn volledig gratis, gemakkelijk te gebruiken en over het algemeen niet lelijk. De interface is gebruiksvriendelijk en laat je toe te zoeken op categorie, tags of populariteit. Druk je op de link, dan krijg je meteen een ZIP aangeboden met de volledige template.

Presentations ETC is minder mooi, maar heeft meer sjablonen voor meer schermformaten. De licentie omschrijven ze zelf als vriendelijk: Tot 50 sjablonen mogen gratis worden gedownload door leraars en studenten voor projecten van een niet-commerciële aard. Er zijn een slordige 20.000 achtergronden te verkrijgen. Ook zijn er een 40-tal volledige sjablonen. Wel zijn ze niet allemaal even duidelijk en mooi.

Tot slot nog een paar tips voor betere powerpoint-presentaties. Kleine lettertjes werken niet, veel tekst nog minder. Zorg dus dat je enkel de onderwerpen op je slides zet, zodat je publiek ook naar je blijft luisteren. Dat leidt naar de 10/20/30 regel.

10 is het maximum aantal slides dat je mag gebruiken. Als je van een probleemstelling naar een oplossing kan werken, blijft het interessant.

20 is het aantal minuten dat je hebt. Zolang kan je publiek de aandacht bij jouw presentatie houden. Je hebt trouwens altijd tijd nodig voor het aansluiten van je laptop op de projector en voor vragen en antwoorden.

30 is de grootte van je lettertype. Dat lijkt erg groot, maar zo'n grote letters dwingen je bij de les te blijven.

Meer tips op het internet

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020