Excite

Gratis webmail: welke is de beste?

Hoeveel e-mailadressen heb jij? Even tellen: via school, het werk, dat oude hotmailadres, dat experiment met die andere site, een doorstuuradres van je favoriete band, een adres via de gemeente, enzovoort, enzovoort. Het wordt hoe langer hoe verwarrender, niet alleen voor jou maar ook voor iedereen die je in zijn adresboek heeft staan. Want hoe kan je er zeker van zijn dat je e-mail gelezen wordt, als de contactpersoon zo vaak in je adressenboek staat?

Er is een ongelooflijk aanbod aan webmail en gratis e-mail. Het is vaak moeilijk door de bomen het bos nog te zien. Bovendien wordt e-mail overschaduwd door berichtjes op facebook, hyves of twitter.

We geven hier een overzicht van functionaliteit die volgens ons belangrijk is en vervolgens de aanbieders van webmail die aan deze criteria voldoen. Om het overzichtelijk te houden, vergelijken we enkel een paar grote aanbieders. Waaronder ook onze eigen dienst Excite Mail.

 1. Gratis : Gmail, MSN, Yahoo, Excite

 2. Alle geteste diensten zijn gratis, al kan je bij MSN en Yahoo wel nog meer opslagcapaciteit bijkopen.

   

 3. Snel en gebruiksvriendelijk: Gmail, MSN, Yahoo, Excite

 4. Uiteraard willen alle diensten zo snel mogelijk overkomen. Wel moet alles mooi gepolijst blijven en het erg modern aandoen. In onze test reageerde MSN live het traagst, al is hun overzichtsscherm wel erg overzichtelijk

   

 5. Goede spamfilter: Gmail

 6. De beste spamfilter blijkt van Gmail te zijn. In de praktijk houden de andere diensten vaak verkeerde berichten tegen en laten ze soms echte spam wel door.

   

 7. Geen reclame als je de mailbox opent: Excite

 8. Excite heeft het "schoonste" scherm als je je mailbox opent. Gmail heeft enkel de kenmerkende advertenties bovenaan en rechts van het scherm. MSN en Yahoo hebben heel wat in het oog springende advertenties.

   

 9. Spellingscontrole: Gmail, MSN, Yahoo, Excite

 10. Spellingscontrole wordt door alle webmail aanbieders aangeboden, helaas niet altijd in het Nederlands.

   

 11. Veel opslagcapaciteit: Gmail, Excite, MSN, Yahoo

 12. Alle webmail aanbieders hebben intussen minstens 2 gigabyte klaarstaan voor iedereen. Gmail spant de kroon met bijna 7 gigabyte. Twee gigabyte is voor de normale gebruiker meer dan genoeg.

   

 13. Niet geweigerd door verschillende websites die gratis e-mailadressen blokkeren: Excite

 14. De grote namen gmail, hotmail en yahoo worden regelmatig geweigerd door sites als je wil registreren. Excite-adressen worden doorgaans niet eruit gefilterd.

   

 15. Direct toegang tot veel andere diensten: Gmail, Excite

 16. Een google-account kan je voor vanalles gebruiken: kalender, maps, reader, enzovoort. Met een Excite-account kan je reageren op nieuwsberichten en kan je ook gebruik maken van "backpack", een manier om bestanden online op te slaan. Zo heb je ze altijd bij de hand

   

 17. Altijd bereikbaar: Alle webmail aanbieders zijn er zich van bewust wat het betekent als klanten niet in hun mailbox kunnen. Ze doen het dan ook allemaal heel goed wat betreft toegankelijkheid. Gmail werd een tijdje geleden geplaagd door een storing, waardoor de dienst 2,5 uur offline bleef, maar dat was hoogst uitzonderlijk te noemen.
 18.  

 19. Constante toevoeging van extra's: Vooral Gmail blinkt uit in het toevoegen van extra's met de handige Labs-functies.
 20.  

 21. POP3 en/of IMAP zodat je je mail in bijvoorbeeld Outlook kan lezen: Gmail, Excite, MSN

 22. Opmerkelijk hier is dat MSN deze functionaliteit, die erg handig is als je meerdere e-mailadressen hebt of gewoon graag Thunderbird of Outlook gebruikt, pas een paar weken geleden door MSN is toegevoegd.

   

 23. Kan andere mailboxen inlezen: Gmail

 24. MSN biedt een soortgelijke functie, maar kan enkel berichten van een ander MSN-account binnenhalen

Natuurlijk zijn dit maar een handjevol criteria en hangt je keuze van je eigen behoeften af.

Links bij het artikel:
Excite mail
Gmail
MSN live mail (aka hotmail)
Yahoo mail

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020