Excite

Gratis WiFi in 37 steden

Overal in de stad gratis draadloos internet. Dat klinkt als een futuristische droom, maar Bullseye WiFi gaat die uitdaging aan. Het Tielse bedrijf wil in 2013 de 37 grootste Nederlandse steden voorzien van een draadloos internet netwerk.

Toegang tot internet

In Finland besliste de politiek een paar jaar geleden dat toegang tot internet een recht was. Blijkbaar waren zij hun tijd enkele jaren voor. Bullseye wil nu Nederland tot het eerste Europese land maken dat alle grote steden van gratis WiFi voorziet, zo vertelt George Seton, directeur van Bullseye WiFi. Door eenmalig in te loggen kan de dienst gebruikt worden om gratis gebruik te maken van online diensten zoals Spotify, YouTube en Skype. Het netwerk moet toegankelijk worden door middel van een app.

Advertenties

Om voldoende snelheid op het netwerk te houden, wordt het netwerk gefinancierd door advertenties. Bijkomend voordeel daarvan is dat het de stadsbesturen en gemeenten niets kost. "In meerdere steden zijn afgelopen jaren initiatieven geweest om gratis wifi beschikbaar te maken. Helaas zijn de meeste initiatieven mislukt vanwege geldgebrek. "Iedere gemeente wil graag een wifi netwerk voor haar stad, echter de middelen zijn er niet om het uit te rollen en daarna het netwerk te onderhouden. Het Bullseye WiFi-netwerk kost de gemeente en de ondernemers in de binnenstad niets," aldus Seton.

Winkelend publiek

Bullseye WiFi mikt met het gratis internet vooral het winkelend publiek. De advertenties die worden getoond zal mogelijk op maat worden gemaakt. Ook bedrijven en de overheid mogen gebruik maken van de WiFi verbinding, belooft Bullseye op hun website.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020