Excite

Gratis WiFi op schiphol

Overal en altijd kunnen internetten wordt steeds belangrijker, zeker voor zakelijke doeleinden. Daarom is het goed nieuws dat Schiphol reizigers nu gratis gebruik laat maken van een WiFi-netwerk in de terminal.

Natuurlijk was draadloos Internet al beschikbaar op de luchthaven, maar tot dusver moest er voor betaald worden. Met de nieuwe regeling mogen reizigers een uur lang gratis internetten en mailen. Na dat uur moet de portemonnee alsnog getrokken worden.

Het gratis internet wordt in samenwerking met telecombedrijf KPN aangeboden. Gebruikers moeten het KPN netwerk selecteren en daarna hun browser opstarten. Daar kunnen ze kiezen voor de gratis variant, maar ook voor de Premium Service. Voor de laatste moet wel betaald worden, maar het biedt naast een hogere snelheid ook de mogelijkheid om gratis te printen en gebruik te maken van bedrijfsnetwerken via VPN. Dit zal zakelijke gebruikers mogelijk toch bewegen om voor de betaalde variant te kiezen.

KPN richt zich overigens niet alleen op laptopgebruikers, maar ook expliciet op eigenaren van Smartphones en Tablets. Volgens het bedrijf hebben zij vaak de ervaring dat internetten via het mobiele UMTS netwerk van providers op drukke plaatsen zoals Schiphol vaak te wensen over laat.

Afbeelding: Flickr, gebruiker seier

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020