Excite

Griekse politie arresteert jonge tophacker

De Griekse politie heeft een 18-jarige hacker in de kraag gevat die onder meer zou hebben ingebroken in de sterk beveiligde website van de internationale politieorganisatie Interpol. Dat hebben de autoriteiten in Athene woensdag wereldkundig gemaakt.

De jeugdige tophacker, woonachtig in het Atheense district Agios Dimitrios, zou bovendien hebben ingebroken in de websites van enkele Amerikaanse overheidsdiensten, waaronder de National Security Agency (NSA), de politieorganisatie FBI en het Pentagon, waar het Amerikaanse ministerie van Defensie huist.

De 18-jarige Griek had de kunst van het hacken al vroeg in de vingers, want de inbraak bij Interpol pleegde hij op zijn vijftiende. De jongen, op het internet bekend onder het alias 'nsplitter', gebruikte zijn talenten echter ook voor andere criminele zaken. Zo wist de Griek ook creditcardgegevens van derden te bemachtigen. Het is nog onbekend of hij ook geld heeft gestolen.

"Hij heeft vanuit huis aanvallen uitgevoerd over de hele wereld," zo verklapte een woordvoerder van de Griekse politie. Het lijkt vrijwel zeker dat de jongen, die bij zijn moeder woonde, alleen heeft gehandeld. De Griekse puber riskeert een celstraf van vijf jaar.

De Amerikaanse regering heeft nog niet op de arrestatie van de jonge Griek gereageerd. Wel is duidelijk dat er wat moet gebeuren aan de websites van diverse belangrijke overheidsorganisaties.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020