Excite

Groot onderzoek naar Google?

Er wordt gesproken over een onderzoek dat door de FTC gehouden gaat worden. Het onderzoek heeft te maken met Google, omdat het bedrijf te prominent aanwezig is als zoekmachine en hierdoor misbruik maakt van zijn machtspositie. Zo wordt er beweerd dat Google de resultaten van andere zoekmachines bewust minder relevant maken.

Google is koploper op het internet en probeert bijna overal wel de aandacht mee te krijgen. Daarom komen er ook geregeld nieuwe producten van Google bij, zoals Streetview, Google Books en talloze andere diensten. Het kan gevaarlijk zijn als één bedrijf er zo met kop en schouders bovenuit steekt en dit is dan ook de reden dat er onderzoek moet worden gedaan naar het bedrijf.

Google is ook al beschuldigd voor concurrentievervalsing en er is reeds een rechtszaak met Microsoft aan de gang. Ook heeft Google al veel problemen gehad met het concept Google Books. Hierop wilde Google volledige boeken plaatsen, zonder toestemming van de auteurs of uitgevers te vragen. In Nederland heeft een rechtszaak er al voor gezorgd dat de Nederlandstalige boeken niet geplaatst mogen worden.

Volgens Amerikaanse bronnen overweegt FTC dus een onderzoek naar de positie van Google en hoe eerlijk alles verloopt. Wanneer en of het onderzoek er werkelijk komt is nog niet bekend.

Afbeelding: Flickr account thms

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020