Excite

Grootse aankondiging Itunes

“Morgen is gewoon een nieuwe dag. Die je nooit zult vergeten.” Met die cryptische woorden worden bezoekers van de Apple website verwelkomt. Hiermee wil het computer- en mediabedrijf aandacht trekken voor een nieuwe ontwikkeling binnen muziekdienst Itunes, die morgen wordt onthuld.

Het programma Itunes werd in 2001 door het bedrijf uitgegeven. De mediaspeler biedt niet alleen de mogelijkheid om muziek te ordenen, gebruikers kunnen door middel van de Itunes Store ook makkelijk online muziek kopen en downloaden, wat volgens Apple al tien miljard keer is gedaan. Ook het binnenhalen van Podcasts via Itunes is populair.

Apple heeft met de Ipod, de Iphone en de Ipad een geschiedenis van productaankondigingen die buitengewoon enthousiast werden ontvangen. De computergigant staat daarnaast ook bekend om haar neiging aankondigingen in mysterie te hullen. Op Internet is de geruchtenmolen echter al behoorlijk op gang gekomen.

Experts en nerds over de hele wereld verwachten iets groots. De meesten zijn het er over eens dat het waarschijnlijk streaming content in Itunes gaat worden. Niet langer hoeft muziek dan als mp3-bestand gekocht en gedownload te worden. In plaats daarvan kan muziek rechtstreeks van de Itunes servers gestreamd gaan worden. Mogelijk komt Apple met een abonnement, zodat klanten tegen een vast bedrag per maand onbeperkt kunnen streamen.

Een jaar geleden nam Apple de streamingdienst Lala over, om er vervolgens niets meer over te zeggen. De kans is daarom vrij groot dat Apple na een jaar werken eindelijk wil laten zien hoe zij het concept streaming gaan vernieuwen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021