Excite

Grote bestanden gratis versturen

File ai is een dienst die je gratis kan gebruiken om erg grote bestanden van computer naar computer te versturen. Als je bestanden hebt die veel te groot zijn voor e-mail, kan zo'n dienst je een hoop moeite en kosten besparen. Het leuke is dat de persoon aan de andere kant al kan beginnen met downloaden nog voor je upload klaar is, er wordt namelijk een soort rechtstreekse verbinding gelegd tussen de computers. Daardoor zal het bestand niet beschikbaar zijn op hun servers na het overbrengen. Wat je wel kan doen, is het bestand meteen naar verschillende computers sturen, de download gaat zelfs sneller dan.

Er zijn minstens drie alternatieven voor deze site die op dezelfde manier werken: Podmailing, Pando and Streamfile. De laatste is vooral interessant als Java niet geïnstalleerd is en installatie geen optie is.

De bekendste en meest gebruikte service om grote bestanden te verzenden blijft You Send It. Het werkt eenvoudigmaar heeft een limiet van 100 megabyte als je de gratis versie gebruikt. Daarom is Dropsend waarschijnlijk interessanter. Dit soort diensten zijn vooral interessant als je de bestanden niet enkel wil overbrengen, maar ook nog eventjes wil bewaren.

Nog andere suggesties? Laat ons iets weten in het commentarenveld hieronder.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020