Excite

'Grote iPad Pro komt pas volgend jaar'

  • © Getty Images
De nieuwe, grotere iPad Pro zal waarschijnlijk pas volgend jaar worden uitgebracht. Al langer gaan geruchten dat Apple zich weer bezig houdt met de ontwikkeling van een iPad en dat het dit keer om een groter exemplaar zal gaan. De laatste nieuwe iPads waren juist steeds kleiner en dunner. Anonieme bronnen hebben echter aan de website ETnews gemeld dat er nu daadwerkelijk een grotere iPad aan komt, die voorzien is van een scherm van 12,9 inch. De huidige iPads hebben schermen van 9,7 en 7,9 inch.

Volgens de website had Apple deze nieuwe iPads al veel eerder uit willen brengen, maar kampte het bedrijf steeds met productieproblemen. Er was een tegenvallende aanvoer in de schermen, waardoor de release van de tablet al meerdere keren is uitgesteld. Nu zal het waarschijnlijk dus tot 2016 duren voor het apparaat op de markt verschijnt.

De nieuwe tablet zou volgens de geruchten voorzien worden van een touchscreen, dat behandeld is met een speciaal nanomateriaal. Hierdoor is de tablet veel gevoeliger voor aanraking, waardoor er sneller mee gewerkt kan worden. Nanomateriaal zou namelijk drukgevoelig zijn. Bovendien is het materiaal goedkoper dan het materiaal dat op dit moment gebruikt wordt voor de productie van touchscreens.

Met de nieuwe tablet zou Apple vooral de zakelijke markt willen benaderen. Deze markt is tot nu toe nog wat onderbelicht gebleven als het gaat om tablets, terwijl Apple over het algemeen juist goed scoort bij bedrijven. De combinatie met de iPad is snel gemaakt; Apple heeft al langere tijd te kampen met een teruglopende verkoop van iPads en dit zou wel eens een mooie oppepper kunnen zijn.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021