Excite

Grote kans op een nieuw leven voor Google Wave

Zoals bekend gaat de stekker per 1 januari 2011 uit Google Wave. Volgens de internetgigant, die de dienst in mei 2009 met veel bombarie lanceerde, voldeed de reactie van gebruikers op Wave niet aan de verwachtingen. Een aantal van de ontwikkelaars die aan het project heeft gewerkt ziet er echter nog wel brood in en probeert het nu aan Apache Software Foundation (ASF) te slijten.

De ASF is een non-profit organisatie die een samenwerkingsverband tussen ontwikkelaars vormt en een groot aantal Open Source projecten van juridische en financiële steun voorziet. Google Wave is zo’n Open Source project, waardoor de broncode vrij te gebruiken en aan te passen is.

Wave zou wel ophouden te bestaan als gratis webdienst. Het idee van de ontwikkelaars is om het geschikt te maken om op servers te draaien zodat bijvoorbeeld bedrijven het kunnen blijven gebruiken.

Google wordt ervan beticht dat het nooit echt duidelijk heeft gemaakt wat de mogelijkheden van Wave zijn, zodat consumenten er met verwarring en apathie naar kijken. Om het stoppen van Wave zo soepel mogelijk te laten verlopen, gaat Google gebruikers de mogelijkheid bieden om hun opgeslagen waves naar andere platformen te exporteren.

De Wave technologie wordt ook door andere bedrijven en instanties gebruikt. Zo heeft Novell het al in één van haar softwarepakketten ingebouwd en kijkt de Amerikaanse marine naar manieren om het te gebruiken als communicatiemiddel op schepen.

Afbeelding: google wave

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021