Excite

GTA 5: het vijfde deel in de Grand Theft Auto series

Grand Theft Auto V of GTA 5 is het vervolg op deel vier dat in 2008 uitkwam. De verwachtingen voor het nieuwste deel uit de Grand Theft Auto Serie zijn altijd hooggespannen, omdat de game ontzettend populair is. De fans van GTA 5 zijn al ruim voor de release warm gemaakt met een preview.

Los Santos

Zoals gezegd speelt de videogame GTA 5 zich af in Los Santos in de fictieve staat San Andreas in de Verenigde Staten. Ook het omliggende berggebied vormt locatie van het spel. Volgens insiders neemt Los Santos slechts de helft in van de totale map en is in totaal vijf keer groter dan LibertyCity. De locatie is vrij gebaseerd op Los Angeles in Zuid-Californië. Sommige locaties zullen dus erg herkenbaar zijn, zeker voor de spelers van GTA 3: San Andreas waar Los Santos ook al voorkwam.

GTA 5 details

GTA 5 zal draaien om één persoon: Albert De Silva. De Silva komt naa Los Santos om te settelen met zijn lichtelijk racistische zoon. Schieten zal veel realistischer dan in vorige edities van de game: het beeld trilt mee met de schoten en je kunt zelf je wapens en auto's customizen. Verkeersinformatie op de radiostations klopt en prijzen voor wapens en auto's variëren per dag.

GTA 5 Rockstar

Toen de eerste informatie naar buiten kwam rondom de nieuwste GTA werd meteen duidelijk dat GTA V het grootste en meest ambitieuze spel is van ontwikkelaar Rockstar North tot nu toe. De eigenaar van Rockstar Games Sam Houser noemde deze editie van het spel een radicale heruitvinding van de Grand Theft Auto wereld.

Multiplayer GTA V

GTA5 heeft een multiplayer versie, waarbij zogenaamde 'crews' gevormd kunnen worden waarmee je kunt samenwerken. Dit is herkenbaar uit de game Max Payne van dezelfde producent. De multiplayer is voor maximaal 32 consoles. De focus als singleplayer zal liggen op het binnenhalen van crimineel geld in San Andreas.

Onduidelijkheid over release GTA 5

De makers van Grand Theft Auto V hebben de releasedatum van de game gehuld in schaduwen. Tijdens de aanloop naar de GTA 5 release datum zijn ontzettend veel speculaties geweest, onder andere gebaseerd op LinkedIn profielen van de makers en de timing van andere games van Rockstar Games. Rockstar Games heeft de fans altijd bedankt voor hun enthousiasme en geduld rondom GTA V.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020