Excite

Haal meer uit Wikipedia!

Iedereen is gek op Wikipedia. Sinds de oprichting in 2001 gebruiken steeds meer mensen de online encyclopedie om snel dingen op te zoeken. Veel meer mensen vertrouwen de informatie die ze er vinden. Niet onterecht, want fouten worden vaak snel opgepikt en gecorrigeerd. Nochtans is het systeem nog niet perfect en kan bijvoorbeeld de zoekmachine een stuk efficiënter. Om in wikipedia diepgaander te zoeken kan je bijvoorbeeld Wiki.com gebruiken. Met deze aangepaste zoekmachine kan je ook meteen in Encarta en Britannica en een aantal andere encyclopedieën zoeken.

Wist je dat de organisatie achter Wikipedia ook een groot aantal andere sites beheert zoals Wikisource, Wiktionary, Wikibooks en Wikinews? Deze enorme schat aan informatie kan je ook in een keer doorzoeken met Wikiwix. Er worden 13 talen ondersteund. Alle resultaten worden per categorie gepresenteerd.

Je kan de hele wikipedia ook downloaden met okawix. Wel heb je daarvoor een erg grote harde schijf nodig. Zeker als je verschillende talen op je computer wil opslaan. Ook de hierboven genoemde wikiwoordenboeken, wikinieuws en dergelijke zijn gratis te downloaden. Zie je het niet zitten om dagenlang te downloaden, dan kan je in de winkel van okawix een usb-stick kopen met daarop de volledige Wikipedia.

Afbeelding: Wikiwix

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020