Excite

Hacker steelt twaalf miljoen euro

Ze zeggen wel eens dat misdaad niet loont. Dat blijkt ook wel uit de volgende zaak. Een computerhacker wist voor meer dan twaalf miljoen euro aan virtuele pokerchips te stelen. Hij liep evenwel tegen de lamp.

Het gaat om de 29-jarige Ashley Mitchell uit Engeland. Op de een of andere manier wist hij zich toegang te verschaffen tot de systemen van het bedrijf Zynga, dat pokerspelletjes organiseert op Facebook. In totaal wist hij zich op deze manier te helpen aan 400 miljard pokerfiches.

Vervolgens verkocht hij de pokerfiches op de zwarte markt, voor zo’n €500 per miljard. In totaal heeft hij een derde weten te verkopen, waarmee hij meer dan €60.000 opstreek.

Hoewel er dus eigenlijk niets van Zynga gestolen was, liep het bedrijf op deze manier in potentie wel twaalf miljoen euro mis.

Mitchell mocht zich verantwoorden voor de rechtbank. Hoewel hij nog niet veroordeeld is, heeft de rechter hem al wel medegedeeld dat hem een flinke celstraf boven het hoofd hangt.

De hacker had zich in 2008 ook al schuldig gemaakt aan cybercrime. Toen brak hij in bij de systemen van de gemeente waar hij woont. Toentertijd kreeg hij een voorwaardelijke straf, die nog niet was afgelopen toen hij zijn tweede misdaad beging. Ongetwijfeld heeft ook dit feit effect op de hoogte van zijn straf.

Afbeelding: Flickr, gebruiker chrischappelear

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020