Excite

Hacker verstuurt zombiewaarschuwing

Maandag leek het voor duizenden kijkers van een Amerikaanse talkshow alsof er een zombie-invasie aan de gang was. Een hacker wist op het televisiestation KRTV een zombiewaarschuwing uit te geven via het officiële waarschuwingssysteem voor rampen. Compleet met citaten als “dode lichamen staan op uit hun graf” en tips voor thuisblijvers verstoorde de waarschuwing de televisie-uitzending.

Extreem gevaarlijk

Volgens de hacker was de zombie-invasie niet te onderschatten. De levende doden zouden mensen aanvallen en het Amerikaanse publiek werd geadviseerd om de zombies niet te benaderen of te provoceren. “Ze zijn extreem gevaarlijk,” was te lezen op de televisie.

Waarschuwingssysteem voor rampen

De hacker kon zijn boodschap versturen door in te loggen op het waarschuwingssysteem voor rampen, waarbij KRTV is aangesloten. Het televisiestation was genoodzaakt om later hun excuses aan te bieden voor de zombiewaarschuwing. “Deze boodschap kwam niet van KRTV en er is geen ramp,” liet de omroep weten. Volgens KRTV zijn er maar vier reacties binnengekomen van bezorgde burgers die wilden informeren of de politie moest uitrukken.

Zombiewaarschuwing video

Bekijk de zombiewaarschuwing op KRTV terug in deze video.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020