Excite

Hackers leggen site OM en Politie plat

Nadat er in de nacht van woensdag op donderdag een 16-jarige hacker gearresteerd werd die te maken zou hebben met de digitale aanvallen in reactie op de arrestatie van Julian Assange, zijn er nieuwe aanvallen uitgevoerd, waardoor de websites van het OM en de Politie volledig plat zijn komen te liggen.

Volgens een woordvoerder van de politie wordt de oorzaak nog onderzocht, maar de kans is groot dat het gaat om een gerichte actie van sympathisanten van WikiLeaks en de aangehouden oprichter. De ‘aanslag’ is ook al opgeëist door AnonTarget, een actiegroep die op Twitter direct het volgende doel aankondigde: Moneybookers.com.

De eerdere aanvallen waren gericht op websites als MasterCard en Paypal, die weigerden om donaties aan WikiLeaks door te geven. Naar aanleiding van die aanvallen is de 16-jarige jongen opgepakt. Alle aanvallen worden samen ‘Operation Payback’ genoemd, wat eveneens een Twitter-tag is waarmee sympathisanten contact met elkaar houden.

De aanvallen zijn op zich niet speciaal schadelijk; de hackers vuren een enorme hoeveelheid nutteloze informatie af op bepaalde sites, waardoor alles vastloopt. Het is moeilijk om een bron te achterhalen, omdat de gebruikte computers overal ter wereld staan. De 16-jarige arrestant heeft zijn betrokkenheid inmiddels bekend. Zijn spullen zijn in beslag genomen en hij is inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Afbeelding: Flickr, gebruiker phil-g

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020