Excite

Hackers omzeilen beveiliging Kinect Microsoft

Nog maar een paar dagen nadat Microsoft haar Kinect spelsysteem lanceerde, hebben hackers al een manier gevonden om de beveiliging te omzeilen. Veel hackers hadden zich op deze schone taak gestort, omdat Adafruit industries, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van open source hardware, een beloning van 1000 dollar had uitgeloofd aan degene die als eerste wist in te breken op het systeem.

Het bedrijf hoopte dat de Kinect zo ook op andere manieren gebruikt kan worden, bijvoorbeeld voor het onderwijs. Het systeem was echter speciaal vergrendeld voor de Xbox 360 en kon dus nergens anders voor gebruikt worden. Dit was volgens woordvoerders van Adafruit niet goed.

Kinect heeft wel wat weg van de Wii: gebruikers kunnen spelletjes spelen zonder een controller. Het systeem kost 149 dollar en men verwacht dat de technologie die in dit apparaat zit, ook gebruikt zal gaan worden voor de nieuwe Windows versie. Microsoft was dan ook alles behalve blij met het aanbod van Adafruit en het succes dat daarop volgde.

Toen Microsoft echter reageerde op de beloning van Adafruit, zorgde die laatste er weer voor dat er een dubbele beloning kwam voor degene die een open source driver voor Kinect kon ontwikkelen. Drie dagen later was AlexP degene die claimde Kinect gehackt te hebben. Of de beloning inmiddels al is uitgekeerd, is nog niet bekend gemaakt.

Afbeelding: Flickr, gebruiker pmtorrone

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020