Excite

Hackers scharen zich achter Wikileaks

Een groep hackers heeft ter verdediging van Wikileaks de aanval geopend op verschillende websites. Het zou gaan om sites die Wikileaks of de oprichter daarvan, Julian Assange, tegenwerken. De hackers hebben zich verenigd onder de naam Anonymous en trekken ten strijde tegen onder andere PayPal, het Zweedse Openbaar Ministerie en de netwerksite Twitter.

Oprichter van Wikileaks Julian Assange werd dinsdag in Groot-Brittannië gearresteerd op verzoek van het Zweedse OM. Nog diezelfde avond ging de site van het OM plat. Ook PayPal, een grote betalingsdienst via internet, kreeg de hackers op bezoek nadat het de mogelijkheid om geld te doneren aan Wikileaks had stopgezet.

De Zwitserse bank PostFinance bevroor de tegoeden van Julian Assange en is sindsdien onbereikbaar. Opvallend genoeg hebben de hackers ook een waarschuwing geuit aan het adres van de netwerksite Twitter. Hoewel de hele wereld het heeft over #wikileaks, ook op Twitter, is het onderwerp niet trending geworden. Onmogelijk, zo zeggen de hackers, en ze beschuldigen Twitter dan ook van censuur.

Volgens een woordvoerder van de Anonymous-groep moeten ‘alle websites die buigen onder druk van overheden’ het ontgelden. Dat de dreigementen steek houden blijkt wel uit het CV van de groep. Eerder dit jaar voerden de hackers succesvolle aanvallen uit op antipiraterij organisaties als de RIAA en MPAA.

Afbeelding: Flickr, gebruiker materialboy

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020