Excite

Hackers Sony stelen bankgegevens Nederlanders

Sony heeft zijn zaakjes niet goed op een rij. Nadat vorige maand bekend werd dat de gegevens van 77 miljoen gebruikers van het PlayStation Network waren gestolen, is er nu opnieuw een gapend gat in de beveiliging aangetroffen. Hackers zouden de gegevens van nog eens 25 miljoen gebruikers hebben ontfutseld.

Volgens Sony zijn de namen, adressen, geboortedagen, e-mailadressen, telefoonnummers en andere informatie uit een “verouderde database” gehaald. Het gaat om de gegevens van klanten buiten de Verenigde Staten. Slecht nieuws voor ons dus, want onder de bewuste informatie bevinden zich ook de bankgegevens van gebruikers in Oostenrijk, Duitsland, Spanje en... Nederland.

Als de cijfers van Sony kloppen gaat het om 861 Nederlanders. Daarvan zijn het bankrekeningnummer en de creditcardgegevens gestolen. Ook is er groep van 51 Nederlanders waarvan de hackers wel het nummer van de creditcard hebben buit gemaakt, maar niet achter de drie- of viercijferige beveiligingscodes van de passen zijn gekomen. De gebruikers waarvan de gegevens zijn gestolen kunnen een e-mail van Sony tegemoet zien waarin ze op de hoogte gesteld zullen worden van de komende gang van zaken.

Wie voor 2007 nog geen account bij Sony Online Entertainment hoeft zich weinig zorgen te maken. Omdat het om een verouderde database zou gaan zijn gegevens van na die tijd niet gestolen. Als je vreest wel bij de gedupeerde groep te behoren, is het verstandig de komende tijd goed op je bankafschriften te letten. Wees verder alert op e-mails en telefoontjes waarin om informatie gevraagd wordt.

Afbeelding: Flickr, gebruiker eliazar

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020