Excite

Hal Lasko maakt kunstwerken in MS Paint

Microsoft Paint uit Windows 95 is niet bepaald het programma waar veel digitale kunstenaars hun hand voor in het vuur zouden steken. Dat geldt niet voor de 97-jarige Hal Lasko. De voormalig typograaf maakt prachtige kunstwerken in het programma en verkoopt ze via het internet.

MS Paint

Zo’n vijftien jaar geleden kreeg Hal Lasko een computer van zijn kleinzoon. Die dacht dat zijn opa het wel interessant zou vinden om te weten hoe MS Paint werkt. Sindsdien is Hal niet meer weg te slaan van het programma. Zo’n tien uur per dag zit de pixelkunstenaar achter zijn pc.

Pixel Painter

MS Paint helpt Lasko om ondanks zijn oogziekte Macula Degeneratie toch scherp zicht te houden, door in te zoomen op specifieke plaatsen in de afbeelding. Met ijzeren geduld weet Hal Lasko vanaf het pixelniveau zijn schilderijen op te bouwen. Niet voor niets wordt Lasko ook wel de Pixel Painter genoemd. Zijn achtergrond als typograaf helpt hem bij het vormgeven van zijn schilderijen. Wie een print wil hebben van Hal Lasko kan terecht op de website hallasko.com die zijn familie voor hem heeft opgezet.

Bekijk hier een korte documentaire over Hal Lasko.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021