Excite

Handig: online grappengenerator

Voor wie nooit een goede grap paraat heeft, maar ook wel eens de leukste thuis wil zijn, is er nu een nieuwe website. The Joking Computer, een computerprogramma dat al even bestond, is nu ook als website gelanceerd. Nu kunnen leuke grappen dus ook door anderen worden gemaakt, mits ze maar toegang hebben tot internet.

De software is oorspronkelijk ontwikkeld voor kinderen met een handicap, die met behulp van The Joking Computer hun taalvaardigheden beter konden ontwikkelen. De nieuwe website moet zowel kinderen als ouderen helpen om beter om te gaan met taal en de veelzijdigheid hiervan te ontdekken en natuurlijk te gebruiken. De vorm zorgt ervoor dat dit spelenderwijs gedaan kan worden.

Alle grappen zijn in vraag- en antwoordvorm. Je kunt zelf kiezen wat voor soort grap je wilt maken en de computer genereert er dan vervolgens eentje voor je. Leuk, want dat betekent dat je over praktisch ieder onderwerp wel iets kunt zeggen.

Het gebruik is heel makkelijk, inschrijven is niet nodig en je kunt met één druk op de knop miljoenen nieuwe grappen oproepen. Het leuke van de website is dat alle grappen ook te beoordelen zijn. Vind je een mop niet grappig – en volgens de computer kan dat voorkomen – dan geef je een lager cijfer. De computer kan daar vervolgens weer van leren. Bovendien legt hij je uit hoe de grappen opgezet worden en waarom de computer denkt dat een bepaalde grap leuk zou zijn.

Afbeelding: Flickr account Stephen Brace

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020