Excite

Hartenjagen spelen op internet

Er zijn in Nederland twee variaties bekend van Hartenjagen. De bekendste is de Amerikaanse versie, die ook wel Black Lady genoemd wordt. Dit spel krijg je al jarenlang standaard bij Windows op je computer. Vele kennen het spel daarvan.

Bij Hartenjagen worden alle kaarten uit een pak, behalve de jokers, opgedeeld onder de vier spelers. Vervolgens geef je drie van je kaarten, bijvoorbeeld de slechtste, door aan een medespeler en dan kan het spel beginnen. Om de beurt gooien spelers een kaart op, die moet van dezelfde soort zijn als de eerste kaart die wordt opgegooid. Degene die van de vier kaarten de hoogste kaart opgooit, moet de hele stapel pakken.

Door het pakken van de stapel, kun je strafpunten krijgen. Elke harten-kaart telt voor één strafpunt en de schoppen vrouw zelfs voor dertien strafpunten. Als alle kaarten opgespeeld zijn, is die ronde van het spel uit. Degene met de meeste strafpunten is de verliezer. Maar heeft diegene zesentwintig strafpunten? Dan worden zijn strafpunten kwijtgescholden en krijgen de overige spelers zesentwintig strafpunten. Er worden net zolang rondes gespeeld, tot iemand honderd strafpunten heeft. Dat is de verliezer. De winnaar is degene met de minste strafpunten.

Enthousiast geworden over hartenjagen? Je kunt het op je computer spelen, maar je kunt het ook op internet spelen. Op patiencespelen.nl kun je de Nederlandse versie van Hartenjagen spelen. Dit werkt iets anders dan het Amerikaanse, maar de spelregels staan er gewoon bij. Ook op Playtopia kun je Hartenjagen, of Hearts, spelen. Hierbij speel je niet tegen de computer, maar tegen andere mensen. Op deze site moet je eerst gratis een account aanmaken en dan kun je hartenjagen op internet spelen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020