Excite

Twitter en hashtags

Hashtags of het tekentje # op je toetsenbord is een manier om metadata toe te voegen aan een berichtje die je plaatst op social media zoals Twitter en Google+. Het zorgt ervoor dat jouw berichtje makkelijker gevonden worden als iemand zoekt op iets wat te maken heeft met het bericht dat jij hebt geplaatst.

Hashtag gebruiken

Als je gebruik maakt van social media en je wil dat je berichtjes op Twitter beter gevonden worden, kun je de hashtag gebruiken. Je voegt dan # toe aan een woord of aan een zinnetje woorden zonder spaties. Wil je iets schrijven over Excite? Dan gebruik je #excite in je bericht. Op deze manier kan iedereen die zoekt op #excite jouw bericht terugvinden in Twitter, maar ook via zoekmachines.

Oorsprong hashtag

De hashtag op Twitter is in 2007 uitgevonden door Chris Messina, die op Twitter meer eenheid wilde creëren door middel van clusters van onderwerpen. In 2009 zorgde Twitter dat er ook via hun zoeksysteem gezocht kon worden op # onderwerpen. In 2010 greep Twitter in op de wijdverspreide trend, door de meestgebruikte onderwerpen op de homepage in beeld te brengen: zogenaamde trending topics.

Regels van hashtag gebruik

Er zijn geen regels voor de vorm van een hashtag, behalve dat je onderwerp moet beginnen met een #. Wanneer genoeg mensen volgen, krijg je vanzelf een trend. Je kunt zelf bepalen welke hashtags je gebruikt bij je bericht, of het nou wel of niet inhoudelijk passend is. Hashtags zijn ook voor altijd geldig, ondanks dat het 'trending' moment al lang voorbij kan zijn. Als je zelf een hashtag maakt, is het handig om een algemeen woord te nemen. In plaats van #erwtensoepisvies kun je beter kiezen voor #erwtensoep.

Hashtags als promotie

Hashtags zijn ideaal voor bedrijven om een groot publiek mee te bereiken. Prijsvragen, bijvoorbeeld, worden steeds vaker via Twitter uitgevoerd. De social media afdeling hoeft dan enkel een speciale hashtag te introduceren, zodat ze daarop kunnen zoeken om zichzelf terug te vinden: #prijsvraaghema bijvoorbeeld. Je kunt je ook abonneren op hashtags. Als je alle informatie over Amsterdam wil lezen, dan meld je je aan voor #amsterdam.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020