Excite

Heavy Rain belangrijkste winnaar Bafta's

Heavy Rain, het moordmysterie dat geïnspireerd is op film noir, was op de Bafta’s voor video games de grote winnaar. Het spel mocht maar liefst drie beeldjes ophalen. Daarbij zat echter niet de prijs voor het beste spel; daar liep Mass Effect 2 mee weg.

Call of Duty: Black Ops wist ook een erg prestigieuze prijs weg te kapen, namelijk de Game Trophy. Dit is de enige prijs die eigenlijk door het publiek werd uitgereikt. Dat deze game deze bewuste prijs won, is niet verrassend; het spel is inmiddels ook het meest verkochte spelletje in de Verenigde Staten en wordt dus duidelijk op prijs gesteld door gamers.

Onder de genodigden waren onder meer de bekende acteur Ben Kingsley en zijn vrouw Daniela Lavender. Kingsley reikte de Fellowship Award uit aan Peter Molyneux, die verantwoordelijk is voor het maken van spelletjes als de Magic Carpet, Populous en de Fable serie.

Kinetic Sports kreeg de Family Award. De Kinect doet het ontzettend goed; in de afgelopen vier maanden werd er maar liefste 10 miljoen aan omgezet. Andere winnaars waren onder meer Cut The Rope, My Empire, F1 2010 en God of War III.

Heavy Rain won de awards voor Technology Innovation, Best Original Music en Best Story.

Afbeelding: Flickr account L.Bo

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019