Excite

Heftige strijd Apple en Samsung

De strijd om de patenten lijkt nu echt in alle hevigheid losgebarsten. Omdat Apple een kort geding aanspande tegen Samsung, bepaalde een Nederlandse rechter dat zolang er niets wordt gedaan aan de vermeende schending, er geen Samsung smartphones en tablets verkocht mogen worden in Europa. Hoewel de smartphones inmiddels zijn aangepast, blijft het verbod op het verkopen van de Galaxy Tab in Duitsland van kracht.

De uiteindelijke uitspraak over de Galaxy Tab zal op 9 september plaats vinden. Volgens Apple zou de Galaxy Tab teveel lijken op de eigen iPad. Samsung zit echter niet stil en beschuldigde Apple er op zijn beurt van aan de foto’s te hebben geknutseld die het als bewijs had aangedragen.

Volgens Samsung zou er een onduidelijk beeld van de Galaxy Tab worden gegeven op de foto’s. Zo lijken de iPad en Samsungs tablet even groot op de foto, terwijl de Galaxy Tab in werkelijkheid net iets groter is.

Er is niet duidelijk hoe er precies aan de foto’s is gerommeld, maar wel wil Samsung zeggen dat de wijzigingen in het voordeel van Apple uitvallen. De advocaat van Apple kan zich hier niet in vinden en dreigt op zijn beurt weer met een rechtszaak als Samsung blijft vasthouden aan de beschuldigingen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020