Excite

Herbeleef de landing op de maan in realtime

Op 20 juli 1969 zet Neil Armstrong voor de eerste keer voet op de maan. De Verenigde Staten winnen voor eens en altijd de wedloop om de maan, de Russen delven het onderspit. De Amerikanen bevestigen hun oppermacht.

Het is bijna 40 jaar geleden dat dit historische moment plaatsvond. Je kan de spanning opnieuw voelen op We Choose The Moon, een project van het John F. Kennedy Presidential Library and Museum. Op deze website kan je in real-time alle belangrijke momenten van de Apollo 11-missie opnieuw bekijken. Alvast een tip: de site heeft op een trage verbinding een paar minuten nodig om te laden, heb dus geduld.

De site zit vol verrassende foto's en video's en is actief sinds vanmorgen 8 uur. Net zoals in de oorspronkelijke missie. Via Twitter worden er constant updates gegeven tussen de controlebasis en de spaceshuttle. Op het moment van schrijven zitten we in stage 3 en verlaat Apollo 11 zijn omtrek rond de aarde. Van het moment dat de sonde het maanoppervlak raakt, kan je een e-mailtje krijgen.

Thomas Putnam, directeur van de JFK-bibliotheek, legt het doel van de site uit: "Dat een mens op de maan aankomt, is een uniek moment. We gebruiken het internet om zoveel mogelijk mensen dat moment te laten herbeleven." Voor meer afbeeldingen van deze spectaculaire gebeurtenis, raden we de fotogalerij op boston.com aan.

Afbeelding: TrendsNow

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020