Excite

Het Achterhuis nu ook online te bezoeken

Inmiddels is Het Achterhuis in Amsterdam al weer vijftig jaar een museum. Achter de boekenkast, waar Anne Frank en haar familie zich hadden verstopt voor de Duitsers, zijn al miljoenen mensen geweest om een blik te werpen in de wereld van de onderduikers. Mede dankzij het wereldberoemde dagboek van Anne Frank is Het Achterhuis al vijftig jaar een zeer succesvol museum. Alleen dat betekent dus dat wie het museum wil bezoeken, uren in de rij staat tussen met name Amerikaanse toeristen. De rij strekt zich soms uit tot aan de Westerkerk. Het maakt ook niet veel uit op welk moment van de dag of het jaar je langs komt. De rij staat er.

Om mensen die een hekel hebben aan lange rijen ook de mogelijkheid te geven om Het Achterhuis te bezichtigen. En uiteraard voor mensen die niet in staat zijn om Het Achterhuis te bezoeken omdat ze te ver weg wonen of fysiek niet in staat zijn de trappen te beklimmen. Hoe heeft het museum dit voor elkaar gekregen? Simpel, door alles online te zetten. Een virtuele tour door Het Achterhuis, speciaal vanwege het vijftig jarige bestaan van het museum, dat is natuurlijk hartstikke slim en handig. Het geeft de mogelijkheid om vanachter de computer te beleven hoe het was om ondergedoken te zitten.

Uiteraard biedt de virtuele tour ook een schat aan lesinformatie. Alles is namelijk precies zo ingericht als het was tijdens de Duitse bezetting. Je ziet dus exact hoe Anne Frank en haar familie geleefd hebben. Tevens kun je extra informatie vinden over de Tweede Wereldoorlog, Anne Frank en de jodenvervolging. Een schat aan informatie voor elke geschiedenisdocent. De virtuele tour van Het Achterhuis moet dus zeker in elk lesprogramma worden opgenomen. De tour is onderdeel van de virtuele vleugel van het museum. Door de collectie online ten toon te stellen, hoopt men een groter publiek te bereiken.

Afbeelding: boeken.blogo.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020