Excite

Het hipste online jargon en de laatste digitale trends

Weet jij wat defrienden betekent? Hetzelfde als to unfriend. Het betekent dat je iemand uit je Facebook- en/of Hyves-profiel gooit, omdat je teveel vrienden krijgt. De term werd het Britse woord van het Jaar 2009. Maar daar houdt niet bij op. Er zijn nog veel meer termen, trends en jargon die je moet kennen om niet als analfabeet 2010 in te gaan. We zetten de beste voor je op een rijtje.

  • e-holiday: voor een langere periode rust nemen van je sociale netwerksite, omdat het je allemaal te veel wordt.
  • airplane modus: op een aantal telefoons zit de zogenaamde airplane modus. Je kunt dan wel muziek luisteren en foto's kijken op je mobiel, maar er wordt geen signaal meer afgegeven. In airplane modus gaan op je sociale netwerksites, betekent dat je wel Hyves en Facebook volgt, maar zelf niets meer plaatst.
  • e-suicide: Je profiel killen, omdat je er verslaafd aan raakt, teveel volgers krijgt op Twitter of gewoon geen zin meer hebt om je Facebook of Hyves te onderhouden.
  • W-escapisme: geen zin meer hebben in de Wii, omdat je elke beweging ook echt moet uitvoeren. De populariteit van de Wii begint af te nemen, omdat de game console teveel geaccepteerd wordt door ouderen en het bovendien bekend wordt als gezond.
  • low-impact games: simpele spelletjes hebben de toekomst. Even een paar minuten uit de realiteit wegvluchten om online een simpel spel te spelen met slechts een niveau. Zo is Farmville, waarbij je een koe kunt adopteren op Facebook, razend populair.
  • Value hunters: populaire webloggers die een stijlicoon zijn onder jongeren. Grote merken maken reclame voor hun producten door via deze value hunters te proberen de jongeren te bereiken.
  • Bitter cuteness: Wreedheden verpakt in een schattig uiterlijk. Dat wordt populair, vanwege de Japanse Manga. Schattige figuurtjes die soms hele brute zaken meemaken. Een ander voorbeeld is Lily Allen die heel schattig 'Fuck you' zingt.
  • Swap parties: online delen is de trend van de afgelopen jaren, maar in het echt zaken delen wordt de trend van 2010. Swap parties, waarbij meisjes bij elkaar komen om kleding te ruilen, zijn in opkomst. Deze trend zal alleen maar toenemen.

Bron: Standaard.be

Afbeelding: Flickr, daveynin

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021