Excite

Honeycomb Android voor de tablet

Honeycomb is de naam van de derde versie van het besturingssysteem Android. Het is speciaal ontwikkeld voor de tablet, maar het systeem draait ook op smartphones. Toen Google het Android systeem lanceerde was het de bedoeling dat gebruikers van de tablets veel intensiever gebruik zouden gaan maken van de schermen. Honeycomb voor de Android heeft helaas nog niet die verandering teweeg gebracht.

Technische aspecten van Honeycomb

Honeycomb is de 3.0 versie van Android en is speciaal voor tablets. Het ondersteunt software voor grotere schermen en nieuwe, gebruiksvriendelijke interfaces. Multi-core processors worden ondersteund door Honeycomb en over het algemeen zorgt dit besturingssysteem voor een betere grafische kwaliteit dan zijn voorganger de 2.3 Gingerbread.

Honeycomb voor tablets

Honeycomb is, zoals gezegd, het besturingssysteem speciaal voor tablets. Motorola Xoom was in februari 2011 de eerste tablet die met Honeycomb werkte. Android ontwikkelde Honeycomb speciaal met de gebruiker van de tablet in het achterhoofd. Zo zit er altijd een navigatiebalk onderaan het scherm, op welke manier je de tablet ook vasthoudt. Ook het home-scherm is duidelijk anders dan bij de Gingerbread voor smartphones.

Honeycomb speelt ook in op interactie met andere tabletgebruikers. In de interface kun je een widget maken waarmee je kunt zien waar je contactpersonen gebruik van maken bij de widgets die je zelf ook in je scherm hebt staan. Het voornaamste grafische verschil ten opzichte van de Gingerbread 2.3 is dat de Honeycomb apps optimaal gebruik maken van het grotere scherm. Je kunt bijvoorbeeld meerdere tabbladen naast elkaar open hebben, net als op je laptop. De Gmail app is zo gemaakt dat je in je inbox scherm kunt blijven, terwijl je ernaast een e-mail kunt lezen.

Honeycomb 3.1 en Honeycomb 3.2

Honeycomb is meegegroeid met de technische aanpassingen van tablets. Zo ondersteunt Honeycomb 3.1 USB apparatuur, waardoor je direct foto's kunt uploaden en met Honeycomb 3.2 is het mogelijk om in te zoomen op het scherm. Vlak na de introductie van de tablet blijkt Apple toch nog de populairste fabrikant te zijn. Van de mensen met een Honeycomb Android tablet, blijkt maar een heel klein deel de nieuwste versie van Honeycomb te gebruiken. De meeste gebruikers zitten zelf nog op het Gingerbread systeem. Met de invoering van de Ice Cream Sandwich, de opvolger van Honeycomb, zou deze achterstand in software moeten worden opgelost.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020