Excite

Hoogopgeleiden werken liefst voor Google

Young professionals willen het liefst voor Google werken. Uit een nieuw onderzoek blijkt dat maar liefst 25% van de hoger opgeleide jongeren best een baan bij dit bedrijf zou willen hebben. Op de tweede en derde plek staan Apple en Walt Disney. De FBI komt pas op een vijfde plek en Microsoft moet het doen met een zevende plek.

De werknemers lijken niet altijd even realistisch over hun kansen: hoewel ze graag bij technische bedrijven willen werken, beschikken ze vaak niet over de ervaring en de kennis om hier daadwerkelijk aangenomen te worden. Het is dan ook vaker het idee dat ze er bij hebben, dan de echte inhoud van het werk. In Amerika studeren sowieso relatief weinig mensen af in computerwetenschap; de meeste mensen blijken toch voor een zogenaamde ‘business degree’ te gaan.

Voor het onderzoek moesten ruim 10.000 hoogopgeleide Amerikaanse werknemers die een tot acht jaar werkervaring hadden een lijst invullen en daarop aangeven bij welke vijf werkgevers ze het liefst zouden werken. De lijst bestond uit 150 bedrijven. 25% van de mensen koos voor Google en de helft daarvan, 12,5%, koos voor Apple. Ook bleken verschillende mensen graag te werken bij Facebook en de Verenigde Naties, die beiden niet waren opgenomen in de lijst.

Afbeelding: Flickr account Yodel Anecdotal

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019