Excite

Hotmail krijgt een facelift van Microsoft

Het is, met Gmail, wellicht de meest populaire emaildienst ter wereld. Vrijwel iedereen heeft een Hotmail-adres. En deze emaildienst is van Microsoft. We werken blijkbaar toch allemaal met Bill Gates en zijn collega's. Geeft niet, maar om de populariteit te handhaven zal Microsoft wel moeten zorgen dat Hotmail regelmatig van een update voorzien wordt. Een facelift om mee te blijven komen in de harde concurrentiestrijd met met name Gmail. Daarom zal binnenkort de binnen- en buitenkant grondig onder handen genomen worden. Wat kun je zoal verwachten?

De grootste verandering is de mogelijkheid om documenten online te bekijken, zonder ze te downloaden. Tevens zullen de documenten in real time kunnen worden bewerkt door meerdere gebruikers. Klinkt dat bekend? Dat komt omdat Gmail met Google Docs al een lange tijd werkt met dit principe. Om deze achterstand in te halen en om te zetten in een voorsprong, zal Microsoft een online versie van hun Office-pakket maken. In juli of augustus zal dit allemaal aan Hotmail gekoppeld worden. Er vindt steeds minder plaats op de harde schijf van de computer en steeds meer taken verschuiven naar de clouds van servers op het internet. Hotmail stapt nu dus ook in die trend.

Verder zullen foto's en meegestuurde video's direct in de inbox te bekijken zijn. Met Active View zorgt Hotmail er voor dat meegestuurde foto's in een slideshow terecht komen en linkjes naar YouTube kunnen in de inbox bekeken worden. Ook zal de zoekmachine Bing van Microsoft beter worden geïntegreerd in de emaildienst. Tot slot zijn er diverse nieuwe manieren om de inbox te bekijken. Alleen ongelezen mail, alleen mail van een bepaalde gebruiker of op de ouderwetse manier. Microsoft hoopt met de make-over weer wat af te snoepen van de voorsprong die Gmail momenteel heeft.

Afbeelding: Microsoft

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021