Excite

HP Slate alleen voor zakelijke markt

HP’s concurrentie van de iPad blijft uit. Tenminste, voor de consumentenmarkt. De HP Slate blijkt namelijk alleen bedoeld te zijn voor de zakelijke markt, zo meldt het Amerikaanse tijdschrift Fortune.

De HP Slate werd in januari voor het eerst onthuld door Steve Ballmer. Toen draaide het systeem nog op Windows 7. Na de aankoop van Palm bleek dat WebOS op de tablets moest gaan draaien.

Inmiddels is bekend dat de HP Slate niet langer bedoeld is voor de consumentenmarkt, maar voor de zakelijke markt. Het tablet moet bovendien aangevuld worden door andere Windows 7-tablets die ook nog op de planning staan.

Liefhebbers van HP hoeven het echter niet per definitie zonder te doen, want er zullen speciale consumenten-tablets uitkomen die gebruik maken van WebOS 2.0. Wanneer deze tablets precies op de markt komen is nog niet bekend, maar de directeur van Palm, Jon Rubinstein, heeft al aangegeven dat deze versie tegen het einde van het jaar beschikbaar zal zijn.

Vrijdag werd de tablet van grote concurrent Apple eindelijk in Nederland geïntroduceerd en deze introductie was een groot succes. Bij verschillende Apple-stores en Media Markt vestigingen stonden enorme rijen voor de deur. Hoewel nog niet bekend is hoeveel iPads er precies verkocht zijn, zou de verkoop de verwachtingen al helemaal overtreffen.

Afbeelding: Flickr account Rego

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020