Excite

HTC One X: paradepaardje van HTC

HTC leek de afgelopen jaren een beetje het ondergeschoven kindje op de markt van de smartphones, maar met de HTC One X lijkt de Taiwanese producent zich toch te onderscheiden op de telefoniemarkt. De HTC One X is een supersnelle en stijlvolle Android en daarmee een geduchte concurrent van andere leveranciers van smartphones.

Snelheid

De belangrijkste klacht van veel smartphonegebruikers is dat de apparaten langzaam worden als er meerdere toepassingen naast elkaar draaien. De HTC One X lijkt daarvoor een oplossing gevonden te hebben in de Nvidia Tegra 3 Quad-core processor. Hiermee wordt het makkelijker om toepassingen die veel geheugen kosten naast elkaar te gebruiken. Denk aan telefoneren en een film streamen of muziek luisteren en surfen op mobiel internet. 3D games spelen gaat probleemloos en ook filmen en fotograferen vertraagt deze smartphone niet.

Foto en video

De HTC One X beschikt over een 1,3 megapixel camera aan de voorzijde van het toestel, waardoor je makkelijk kunt videochatten. De camera beschikt over een functie waarmee je een aantal foto's direct achter elkaar kunt schieten. Op deze manier kun je dus het perfecte plaatje opzoeken. HD filmpjes opnemen kan ook met gemak. Het is zelfs mogelijk om tijdens het filmen een foto te maken.

Geluid

HTC staat niet bekend om fantastische audio, maar bij de HTC One X is duidelijk gewerkt aan verbetering van de kwaliteit van het geluid. Zonder koptelefoon of dockingstation is het geluid redelijk omdat het maar uit een klein speakertje komt. De meegeleverde koptelefoon zorgt voor een beter geluid, maar het klinkt nog steeds vlak voor een bedrijf dat een koptelefoon- en speakerfabrikant heeft overgekocht.

Besturing en uiterlijk

De HTC One X is een Android 4.0 telefoon en wordt dus aangestuurd door het besturingsprogramma van Google. HTC heeft wel een eigen interface onder de naam Sense, die ervaren HTC gebruikers meteen zullen herkennen. De HTC One X heeft een scherm van 4,7 inch, maar is slechts 8,9 millimeter dik. Het ontwerp is licht gebogen en daardoor prettig in gebruik. Met slechts 130 gram een echte aanwinst voor smartphonegebruikers.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020