Excite

Bewaar en deel je digitale materiaal met iCloud

Heb je een iPad, een iPhone en werk je ook nog regelmatig op een desktop of een laptop? Dan is het natuurlijk ontzettend handig als je je documenten en films gewoon op al die apparaten kunt krijgen, zonder dat je daar allerlei vreemde capriolen voor uit hoeft te halen. Met iCloud kan dat.

De voordelen van iCloud

iCloud is een nieuw programma van Apple, dat tegenwoordig op alle producten met iOS 5 geleverd wordt. Het is heel makkelijk in te stellen; als je een nieuwe iPad of telefoon hebt, dan worden bij de installatie een aantal eenvoudige vragen gesteld. iCloud wordt dan vanzelf ingesteld. Veel mensen moeten bij iCloud direct denken aan cloud computing en zien het als een grote digitale opslagschijf. Dat is iCloud niet, hoewel het daar wel de voordelen van heeft. iCloud geeft digitaal toegang tot je films, foto’s en documenten, maar werkt ook automatisch je agenda, je contactgegevens en je mail bij op al je apparaten. Je hoeft dus niet meer te switchen om een adres op te zoeken of om bijvoorbeeld een bepaald mailtje door te sturen.

Het gebruik van iCloud

Het gebruik van iCloud is in principe gratis. Iedereen die zich aanmeldt krijgt 5 GB aan geheugen toegewezen. Daar heb je over het algemeen meer dan genoeg aan als het gaat om foto’s, muziek, apps en documenten. Zeker als je alles efficiënt opslaat en materiaal gewoon van je systeem verwijdert als je het toch niet meer gebruikt. Eventueel kun je de hoeveelheid opslagruimte die je beschikbaar hebt ook tegen een betaling upgraden. Dit kan rechtstreeks vanaf je apparaat.

iCloud werkt met veel andere apps

iCloud is te gebruiken met heel veel andere apps, denk aan iTunes, je fotostream, je agenda, je mail, je contactgegevens en de apps die je bijvoorbeeld via je iPad of je iPhone downloadt. Wil je iCloud tijdelijk uitschakelen? Ga dan naar de instellingen en zet het schuifje van iCloud op uit.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020