Excite

IE 9 al miljoenen keren gedownload

Het gaat goed met IE9: de nieuwe Internet Explorer van Microsoft is binnen ruim 24 uur na de lancering al 2,3 miljoen keer gedownload. Dit maakte Microsoft bekend. De nieuwe browser werd maandagnacht gelanceerd.

Microsoft heeft ook uitgerekend hoe vaak per seconde mensen IE9 downloaden en het resultaat is indrukwekkend: elke seconde wordt het programma maar liefst 27 keer gedownload. Ook de betaversie werd eerder al ruim 2,3 miljoen keer gedownload. Dit betekent dus dat inmiddels al miljoenen mensen met de nieuwe Internet Explorer werken.

Voor Microsoft is dit natuurlijk goed nieuws, want dit zou wel eens een groei in marktaandeel kunnen betekenen. In de laatste jaren had Explorer het vrij zwaar en moest Microsoft nogal eens marktaandeel afstaan aan concurrenten als Google Chrome en Mozilla Firefox. Internet Explorer is nog steeds wel de grootste browser, maar het bedrijf hoopt met deze nieuwe versie wel weer wat marktaandeel van de concurrentie weg te kapen.

Inmiddels was het ook wel hoog tijd voor een nieuwe versie; de laatste update van Internet Explorer werd alweer twee jaar geleden gelanceerd. Microsoft probeert nu alle gebruikers over te krijgen naar de nieuwe browser en heeft zich ten doel gesteld om het aantal gebruikers van IE6 terug te krijgen naar 0. Nog steeds maakt 12% van de wereldbevolking gebruik van deze oude browser.

Afbeelding: Flickr account cote

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020