Excite

IE6 legt (bijna) het loodje

Gebruik je op dit moment nog Internet Explorer 6? Dan kun je maar beter hard op zoek gaan naar een alternatief, want Microsoft heeft gebruikers inmiddels verzocht om deze verouderde browser niet langer te gebruiken. Hiervoor werd zelfs een aparte website opgezet.

Via de website www.ie6countdown.com laat Microsoft een schatting zien van het aantal gebruikers van Internet Explorer 6 over de hele wereld. De teller blijft staan tot slechts 1 procent de browser nog gebruikt. Dat kan nog even duren, want in februari stond de teller nog op 12%.

De belangrijkste reden die Microsoft geeft voor de aanmoediging te stoppen met IE6 is dat het gewoon tijd is om afscheid te nemen. De browser is 10 jaar in gebruik geweest en dat is meer dan genoeg. Ook kun je webontwikkelaars veel tijd besparen als je stopt met het gebruik; zij hoeven er dan niet meer voor te zorgen dat een website ook in deze oude browser goed zichtbaar is.

Op dit moment maakt vooral het bedrijfsleven nog volop gebruik van IE6. Dat is opvallend, want de browser heeft al jaren te maken met beveiligingsproblemen. Ook worden de huidige webstandaarden maar nauwelijks ondersteund. In Nederland maakt nog ongeveer 2,6 procent van de bevolking gebruik van deze browser, in China ligt dat aantal nog op 34,5 procent. Wie wel van IE6 af wil, maar niet te veel wil veranderen, kan natuurlijk altijd overstappen op IE8.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Quinn Dombrowski

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020