Excite

Informatica - computers: hoe leer je er meer over?

Informatica gaat over computers. Sterker nog: een ander woord voor informatica is computerwetenschappen. Wiskunde en elektrotechniek zijn samengevoegd onder de noemer informatica, omdat je van beide iets moet weten om in de informatica verder te kunnen komen.

Mensen die roepen dat ze 'iets met computers doen', vallen met hun beroep onder de informatica. Het lastige is alleen dat je met informatica heel veel kanten op kunt. Ben je grafisch goed onderlegd, dan kun je bijvoorbeeld denken aan het ontwerpen van websites (webdesign). Hier komt ook een technisch deel bij kijken, zoals HTML, Flash, Javascript en/of CSS.

Je kunt je met informatica ook alleen bezighouden met gebruikersinterfaces. Dit is vaktaal voor hoe jij als gebruiker tegen je computer aankijkt. Hoe gebruik je een computer en tegen wat voor problemen loop je aan? Dan heb je ook nog computernetwerken. Hoe verbind je in een bedrijf, groot of klein, computers met elkaar? Hoe zorg je dat iedereen zijn eigen account krijgt?

Dit zijn slechts enkele aspecten uit de informatica. Ben je zelf geïnteresseerd in informatica of informatiekunde, dan kun je jezelf middels een opleiding (zoals HBO informatiekunde) opleiden. Voor diverse opleidingen is wel een basiskennis vereist. Hiervoor kun je vaak een korte cursus volgen.

Wil je niet verder in de informatica maar wil je gewoon wat meer praktische zaken over computers weten? Vraag dan eens rond in je omgeving of er in een bibliotheek of buurthuis computercursussen worden gegeven. Hier kun je - vaak tegen een kleine vergoeding - aan deelnemen en zo je kennis over computers uitbreiden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020