Excite

Hoe doe je dat? Instellingen van je beeldscherm wijzigen

De instellingen van je beeldscherm kun je op meerdere manieren wijzigen. Zo kun je instellen hoe groot de letters op je scherm komen te staan en hoe groot de icoontjes op je bureaublad zijn. Wat je reden ook is, lees hier stap voor stap hoe je het aanpakt. Let op: dit artikel is gericht op pc's uitgerust met Microsoft Windows.

De instellingen voor je beeldscherm vinden

De eerste stap is om naar je bureaublad te gaan. Sluit al je programma's af en verklein het scherm door op de knop rechtsboven - links naast het kruisje - te klikken. Je ziet nu een deel van de achtergrond die je ook ziet als je de computer net hebt opgestart.

Klik nu met je rechtermuisknop op deze achtergrond. Er komt een menu omhoog. Zoek naar 'eigenschappen'. Klik vervolgens op het tabblad 'instellingen'.

Let op: in latere versies van Windows, bijvoorbeeld Windows 7, kun je gelijk naar 'schermresolutie'.

De instellingen voor je beeldscherm wijzigen

Je bent nu bij 'instellingen' of 'schermresolutie'. Hier kun je aangeven wat de resolutie van je scherm moet zijn. Zoek het menu achter 'resolutie', 'display' of 'beeldscherm' en klik op het drop down menu (pijltje). Meestal is de kleinste optie 800 bij 600. Een grote optie, gebruikelijk voor breedbeeldschermen, is 1600 bij 900. Achter één van de opties kan 'aanbevolen' staan. Die kun je het best kiezen. Wil je toch grotere letters en icoontjes dan kun je kiezen voor een lagere resolutie. Onthoud: hoe lager de resolutie, hoe groter alles wordt weergegeven.

Heb je een resolutie aangeklikt? Klik op 'toepassen'. Je scherm kan even zwart worden. Daarna zie je de nieuwe instellingen. Bevalt dit je? Klik dan op 'ok'. Bevalt het niet? Kies dan voor andere instellingen en klik opnieuw op 'toepassen'. Dit kun je herhalen tot je de beste instellingen hebt gevonden.

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020