Excite

Integratie PS3 en PS Vita laat potentieel zien

Eigenaars van een PS3 die straks ook een draagbare Playstation Vita aanschaffen, krijgen er een leuke functionaliteit bij. De handheld console van Sony is namelijk ook als extra controller voor zijn grote broer te gebruiken.

Dat nieuws vertelde Phil Rogers van Sony aan Eurogamer. De PS3 zal straks in staat zijn om gegevens naar de Vita te sturen, die dat vervolgens weer op het beeldscherm kan toveren. ‘Dezelfde software kan via het lokale netwerk op beide systemen worden gedraaid. De PS3 neemt het rekenwerk op zich, terwijl de Vita voor de beelden zorgt,’ aldus Rogers. Ook wist hij te melden dat de game Hustle Kings ondersteuning zal bieden voor zowel de Vita als voor de PS3.

De Vita, die voorheen bekend stond als de NGP, moet nog dit jaar in de rekken verschijnen. Volgens de geruchten zou dat op 28 oktober moeten gebeuren. Die datum blijkt ook uit een flyer van de winkelketen Blockbuster, zo wist IGN. Over prijzen is nog niets bekend, maar de specificaties zijn veelbelovend. Zo krijgt de Vita een quadcore processor en een resolutie van 960 bij 544 pixels.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020