Excite

Alternatieven voor Internet Explorer

Als je een nieuwe Windows-computer koopt, krijg je daar standaard het programma Microsoft Internet Explorer bij. Dat is al geïnstalleerd. Zo kun je direct op internet en websites bezoeken. Internet Explorer is een van de meest gebruikte browsers. Er komen ook regelmatig updates voor uit. Zo moet in 2011 zelfs de nieuwste Internet Explorer 9 komen. Gebruik je nog een oude browser? Via de website van Microsoft kun je gemakkelijk de nieuwst beschikbare versie downloaden.

Helaas heeft Internet Explorer vele nadelen. Zo zitten er veel fouten in en de pop-upblokkering werkt vaak niet goed. Voor webdesigners is Internet Explorer helemaal geen handige browsers en daarom wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van andere browsers. Een van de grootste concurrenten is Mozilla Firefox. Dit programma is sneller dan Internet Explorer en sommige websites werken pas optimaal als je Firefox gebruikt.

Een andere browser die nog niet zo lang bestaat, maar al wel vaker gebruikt wordt, is Google Chrome. Bij deze browser heb je maar een hele kleine taakbalk, zodat je zoveel mogelijk gebruikt maakt van je scherm. Daarnaast is dit programma net als Firefox veel sneller dan Internet Explorer. En om een website te zoeken, hoef je niet naar een zoekmachine. De adresbalk van Chrome helpt je bij het zoeken en vult ook aan wat je typt.

Firefox en Chrome kun je eenvoudig downloaden vanaf de websites, dan kun je het zelf uitproberen. Ze hebben een ander uiterlijk dan Internet Explorer en dat kan even wennen zijn. Ben je nog niet overtuigd? Er zijn nog meer browsers. Je kunt ook nog kijken naar Flock of Opera en het is zelfs mogelijk om Safari van Apple te installeren op een Windows-computer.

 (foto © Bnpositive)

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020