Excite

Internet helpt bij conflicten

Het internet is een verdraaid handige uitvinding. Waar we vroeger urenlang in de bibliotheek moesten zitten, is tegenwoordig één zoekopdracht al genoeg om de benodigde informatie te vinden. Ook routes, films, recepten en muziek zijn met een paar toetsaanslagen boven water. Opvallend genoeg zou het internet ook erg nuttig zijn bij het oplossen van ruzies!

Internetsites als echtscheidingsplan.nl en rechtwijzer.nl hebben een positief effect op de onderhandelingen tussen partijen. Oplossingen worden hierdoor gevonden voordat een ruzie kan escaleren.

Dat meent althans Jelle van Veenen, die op 15 juni zijn proefschrift "Getting To :)" zal verdedigen. Van Veenen weet waar hij het over heeft want de onderzoeker van de Universiteit van Tilburg hielp een aantal applicaties bouwen voor onlinehulp bij geschillen en conflicten.

"Via internet communiceren mensen effectief, op een voor hen geschikt moment, zonder geïrriteerd te worden door de lichaamstaal van de andere partij en zonder intimidatie door een chique kantoor en advocaten in driedelige pakken," aldus Van Veenen tegenover Nu.nl.

"Het programma helpt hen met structuur in de gesprekken, goede informatie, feedback én, als het toch niet lukt, een tijdig advies dat er misschien toch een bemiddelaar aan te pas moet komen."

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020