Excite

Internet in Belgie: de juiste keuze doet ons geld besparen

Internet in België is veruit het duurste van Europa. Op wat moeten we letten bij het afsluiten van een internetverbinding en wat zijn de verschillende mogelijkheden?

Juiste informatie is groot probleem

Wie zich goed informeert en een internetformule kiest die aangepast is aan zijn gebruikersprofiel, kan nochtans veel geld besparen. Belangrijk om weten is hoe het is gesteld met de dienstverlening, want die is bij iedere provider lang niet even goed. Wie zich goed wil informeren, wacht een lange zoektocht. De internetproviders hebben zo'n uitgebreide keuze aan formules, dat de consument door het bos de bomen niet meer ziet. Welke soort internetverbinding kiezen we best om ons achteraf ontgoochelingen te besparen?

Internet via telefoon

Internet in België kan via de telefoonlijn. Onze computer is verbonden met een telefoonlijn of met een ISDN-kabel via een modem en een modemkaart. Deze methode wordt zeldzaam. Vooral wie vaak gebruik maakt van het internet, is dit zeker niet aan te raden.

Internet via VDSL en satelliet

Internetten kan in België ook via VDSL en satelliet. De snelheid van de VDSL-kabel ligt opmerkelijk hoger dan die van een ADSL-kabel. Voor een VDSL-verbinding hebben we een speciale modem nodig en moeten we onze koperen telefoonbekabeling vervangen. De prijs voor satellietverbinding ligt hoger dan bij de klassieke ADSL-verbinding voor een vergelijkbare capaciteit. Zowel VDSL als satelliet is in België voorlopig geen succes wegens de erg toegankelijke en goedkopere alternatieven die momenteel beschikbaar zijn.

Internet via Clearwire

Met Clearwire surfen we draadloos via een modem die is aangesloten op onze computer. Het signaal wordt via een radiostation verzonden. De snelheid van internetten via Clearwire is opvallend stabiel. De prijs is vergelijkbaar met andere breedbandabonnementen, maar deze technologie is momenteel enkel in het Brusselse beschikbaar.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020