Excite

Test je internet snelheid

Wanneer het over internet snelheid gaat, gaat het eigenlijk om twee verschillende termen. Je kunt het hebben over downstream en over upstream. Downstream is de snelheid waarmee je iets zoals bijvoorbeeld de inhoud van een website laadt of 'downloadt'. Upstream gaat over de snelheid waarmee je iets uploadt, zoals een bijlage bij een e-mailbericht.

Je downloadt vaak veel meer dan dat je uploadt en daarom is de download snelheid die je van je provider krijgt doorgaans hoger. Bij het abonnement dat je bij je internet provider afsluit, zie je wat de snelheid van je internetverbinding zal zijn. Als je daar 15% vanaf telt, kom je bij de internet snelheid die je daadwerkelijk zal hebben.

Ben je benieuwd hoe hoog jouw internet snelheid is? Dat is eenvoudig te testen met een speed test via internet. Op de website speedtest.nl kun je niet alleen je eigen internet snelheid testen, maar die kun je daarna ook vergelijken met internetverbindingen van andere mensen op jouw postcode.

Op de website speedtest.net kun je ook testen hoe hoog je internet snelheid is. De test van de site meet ook meteen je ping connectie en je upload snelheid. Niet overtuigd? Op de website van je provider kun je soms ook de snelheid van je internetverbinding testen. Zo weet je zeker of je waar voor je geld krijgt.

Ben je iets aan het downloaden, maar vind je je internet snelheid te laag? Dan moet je kijken of er andere programma's zijn die gebruik maken van internet. Sluit bijvoorbeeld ook alle websites die niet met je download te maken hebben. Vind je je internet snelheid dan nog te laag? Dan zou je kunnen overwegen om over te stappen naar kabelinternet of internet via glasvezel, dat is vaak veel sneller dan ADSL.

(photo © Ray Dehler)

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020