Excite

Internet via een stick?

Internet via een stick die je in je laptop stopt; gelukkig kan dit al jaren. Alhoewel de bekendste internetstick de Dongel van KPN is, bieden tegenwoordig vrijwel alle telecomproviders een stick aan. Dat is goed nieuws voor iedereen die internet via een stick wil bestellen, want je kunt uitgebreid vergelijken en de beste prijs kiezen.

Sommige internetsticks werken met een tegoed op de stick. Dit is te vergelijken met de simkaarten voor je mobiel zonder abonnement. Je koopt een simkaart met beltegoed, en zodra dat op is, kun je je tegoed opwaarderen (of natuurlijk al eerder). Weet je nog niet zeker hoeveel internet je gaat verbruiken met je stick, dan kun je het op deze manier eerst testen. Je merkt vanzelf hoe snel je tegoed op is en welk verbruik daarbij hoort.

Een andere en meer gebruikte manier van internet via een stick is er eentje aanschaffen met een abonnement erbij. Hierbij heb je de keuze uit verschillende abonnementen. Deze verschillen behalve in prijs ook in maximale snelheid en in het aantal GB/MG wat je mag verbruiken voor je maandbedrag. Als je helemaal zeker bent van je zaak en je de internetstick vaak gaat gebruiken, dan kun je het beste een tweejarig abonnement afsluiten. Deze abonnementen zijn namelijk relatief het goedkoopst.

Ga je in op een aanbieding, let dan wel op. Vaak zijn de prijzen gebaseerd op een tweejarig abonnement én er staan vaak prijzen bij die alleen het eerste jaar gelden. Lees dus altijd goed de kleine letters en kijk wat je na het eerste jaar betaalt. Vind je dat nog steeds het geld waard en is het de beste aanbieding? Dan kun je je internet via je stick bestellen en ben je voortaan overal online.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020