Excite

Internet trend van het moment - 'persieing'

De 5-1 overwinning van het Nederlands elftal op Spanje wordt daags erna nog steeds gevierd; dit keer met een nieuwe internet trend - ‘persieing’.

Robin van Persie scoorde vrijdag met een bijzonder fraaie goal de gelijkmaker tegen de wereldkampioen. Overal in Nederland doet met die kopbal nu na. Op Twitter is #persieing een hit en op Facebook heeft de fanpagina van het fenomeen maandagavond al meer dan 2000 fans.

Tips bij #persieing

Wil jij ook meedoen met de internet trend en op Twitter je steentje bijdragen aan #persieing? Volg dan deze tips op: ga plat liggen op een hard ondergrond. Houd je armen naar achteren en richt je enkels vanaf de knie richting het plafond. Probeer je hoofd natuurlijk zoveel mogelijk van de grond te houden. Uiteraard moet je hulp inzetten om de foto te maken. Persieing kan overigens zowel met als zonder bal. Al kan een beetje oefening in het eerste geval zeker geen kwaad.

Planking

De online trend die Robin van Persie heeft ingezet lijkt natuurlijk verdacht veel op ‘planking’. Hierbij gingen mensen als het ware een plank op allerlei vreemde plekken liggen om zich te laten fotograferen. Planking is inmiddels verdwenen naar het archief van het internet, maar persieing vult het gat van internet grapjes perfect op.

WK voetbal

Natuurlijk kunnen we veel meer slimme vormen van aanmoediging verwachten als het Nederlands elftal zo top blijft presteren op het WK voetbal in Brazilië. De Tilburgse bedenker van persieing is in ieder geval al meer dan tevreden met het succes dat zijn idee teweeg bracht. “Ik heb een prachtig weekend gehad,” vertelt Remco van Buren aan dagblad de Spits. Kunnen we bij een volgend wereldgoal wederom een bijzondere internet trend verwachten?

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021