Excite

Internet uit de ruimte

Het is soms lastig voor regeringen om beloftes na te komen. Vaak moet er ergens anders gesneden worden om geld bij elkaar te verzamelen, of een belofte gaat helemaal de prullenbak in. Het lijkt er op dat Britse regering nu hulp van hogerhand gaat krijgen. Ze streeft ernaar om voor 2015 elk gezin van een Internetverbinding van minimaal 2mbps te voorzien. De satelliet Hylas 1 kan daar wel eens heel goed bij van pas komen.

De satelliet werd vorige week gelanceerd door het bedrijf Avanti en is bedoeld om Europeanen die ver van de bewoonde wereld afwonen toch van betaalbare breedband Internet te voorzien. Volgens het bedrijf is voor ongeveer 10% van de Europese plattelandsbewoners een satellietverbinding de enige bruikbare oplossing.

Om het iedereen naar de zin te maken zullen er nog wat meer satellieten de ruimte ingeschoten moeten worden, maar het is een leuk begin voor boertjes van buiten die nog met een inbelverbinding zitten te prutsen.

Overigens is Groot Brittannië niet het enige en zeker niet het eerste land dat al haar bewoners van een breedbandverbinding wil voorzien. In Finland heeft iedereen sinds juli van dit jaar recht op een verbinding van minimaal 1mbps, terwijl die garantie in 2015 wordt uitgebreid naar 100mbps. Finland is daarmee het eerste land dat een internetverbinding als burgerrecht beschouwt.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Joe Hastings

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020