Excite

Hoe werkt internet via de schotel?

Er zijn twee manieren van internet via de schotel. De communicatie van het internet verloopt via de satelliet en dat kan op twee manieren: one way en two-way, ook wel tweeweg breedband genoemd. Bij de one-way manier van internet via de schotel maak je met een gewone telefoonlijn verbinding en je krijgt de data via de satelliet terug. Bij two-way gaan beide wegen van de communicatie via de satelliet.

Internet via de schotel is erg duur, mede doordat de aanschaf van een schotel erg prijzig is. Maar in sommige afgelegen gebieden op het platteland is een breedbandverbinding via de kabel niet rendabel. Veel mensen kijken daar al televisie via de schotel en de stap naar internet via de schotel is dan veel minder duur, omdat je het duurste gedeelte van de aanschaf al in huis hebt.

Wat je naast de schotel nog wel nodig hebt voor je kunt internetten via de satelliet is een twinlnb. Dit is een dubbele ontvangstknop die er voor zorgt dat je zowel tegelijkertijd kunt internetten als televisie kijken. Daarnaast moet je ook je computer nog uitrusten met een televisiekaart of een usb-adapter. Dan ben je klaar om internet via de schotel te ontvangen en heb je alleen nog een aanbieder nodig.

Een aanbieder van breedband internet via de satelliet is ASTRA. Omdat veel mensen een schotel van ASTRA hebben, is ASTRA2Connect een handige manier van breedband-internet via de schotel. De provider die voor ASTRA het internet verzorgt, is Hertzinger. Zij bieden tweeweg internet aan, al is het nog altijd vrij prijzig. Het goedkoopste pakket is 23,74 euro, maar je hebt dan een download snelheid van 256 Kbps.

Goedkoper internet via de satelliet is de one-way verbinding. Het nadeel hiervan wel is dat je uploadsnelheid erg laag ligt, omdat dit nog via de gewone telefoonlijn gaat. Voor een gemiddelde internetgebruiker die niet vaak iets uploadt, zou dat echter geen bezwaar zijn.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020