Excite

Internet weer beschikbaar in Egypte

In Egypte is er dagenlang geen internet geweest, als reactie op de protesten in het land. De Egyptenaren hebben in totaal vijf dagen geen internet gehad. De sociale media sites werden eerder al geblokkeerd.

Gisteren is bekend gemaakt dat president Mubarat zichzelf niet herkiesbaar stelt in september. Dit heeft ervoor gezorgd dat de demonstraties afnamen en dat de overheid heeft besloten dat het internet weer gebruikt mag worden. Het is nog niet duidelijk of de sociale media sites nog steeds zijn geblokkeerd. Er zijn wel al berichten op Twitter gekomen van Egyptenaren, maar dit kan ook heel goed via de telefoon zijn gebeurd.

Hoewel het alweer wat rustiger lijkt te worden in Egypte, zijn de problemen nog lang niet opgelost. Er zijn veel gewonden en ook is er veel gesneuveld. Zo ook in het Egyptisch museum in Cairo. Hier zijn veel oude beelden kapot gegaan, maar ook twee mummies gesloopt.

Voor toeristen wordt het nog steeds afgeraden om naar Egypte te gaan. De rust is er nog niet teruggekeerd, dus het is nog onverstandig om naar het land te reizen. Eerder deze week werden alle reizen naar Egypte afgeraden, zelfs in de gebieden waar geen demonstraties waren. Ook werden mensen die reeds in Egypte zaten teruggehaald.

Het is nog afwachten wat er nu gaat gebeuren in Egypte. Nu Mubarak heeft aangegeven zichzelf niet herkiesbaar te stellen. Ondanks dit nieuws zijn er nog steeds demonstraties in Cairo en heeft het leger de mensen opgeroepen om naar huis te gaan. Mensen hebben al negen dagen gedemonstreerd tegen de overheid en de werkeloosheid in het land.

Afbeelding: Flickr account tscherno

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020